joi, 4 februarie 2016

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a executat joi, 4 februarie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni - Iaşi - Tîrgu Mureş - Otopeni.

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române
Misiunea umanitară, executată la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi a Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a constat în transportul unei echipe medicale şi a unui cord uman, de la Iaşi la Tîrgu Mureş.
Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 6.30 şi a aterizat la Tîrgu Mureş în jurul orei 9.40.
Echipajul aeronavei a fost format din locotenent-comandorul Florin Ianculescu - pilot, căpitanul Daniel Motoroiu - copilot şi maistrul militar cls. a III-a Maftei Ţebrean - loadmaster.
Despre Ministerul Apararii Nationale
Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.


Citeste mai mult: Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu